7+1 jó tanács a koplaláshoz

1462
HOZZÁSZÓLÁS:

1.) Azoknak, akiknek a koplalástól hányingerük van ajánlott, hogy mosakodjanak meg, és erőteljesen dörzsölve, kefélve testüket, serkentsék a vérkeringést. Nagyon jót tesz a jó légzéstechnika is. A képlet egyszerű: Kis séta a friss erdei levegőn + közben légzőgyakorlatok = visszaadják jó közérzetüket.

2.) Ha éhesnek érezzük magunkat, szopogassunk mazsolaszemeket, lassan és alaposan rágjuk meg azokat, mielőtt lenyelnénk.

Hogy mégis miért?A beduinok például, mikor átkelnek a sivatagon, naponta csak pár szem datolyát esznek, és ez elég nekik. Mert ezeket igen hosszú ideig rágják, így a leghasznosabb a számukra. canstockphoto7091223

Megpróbálhatjuk utánozni őket a koplalás napjaiban! A mazsolaszemek héját el kell dobni, és csak cukortartalmát felhasználni.

3.) Alapvető szabályt koplalás alatt, hogy semmilyen körülmény között nem szabad dühbe gurulni! A vidámság csodálatos természetes gyógyszer, és serkenti a belső elválasztású mirigyeket is. – Talán ez is magyarázza azokat a károkat, melyeket a modern élet egészségünknek okoz, mert nem hagy elegendő időt a szórakozásra és a pihenésre.

4.) Mennyi ideig tartson a koplalás?

Ez teljesen egyéni, esetenként változó. Néha elég 2-3 nap. Egyébként mindig az első három napot a legnehezebb elviselni. Azután már könnyű a kúrát akár az ötödik napig is folytatni.

5.) Egy nyolcnapos gyümölcslédiétának kitűnő tisztító hatása lehet, különösen tavasszal érdemes kipróbálni. – Egyébként egy gyümölcslékúra nem jelent túl szigorú koplalást, mivel a levekkel a szervezetbe jutnak mindazok az anyagok, amelyekre szüksége van.

6.) A koplalás alatt a gyógyszerek mennyiségét a szokásos dózis egyharmadára vagy egynegyedére kell csökkenteni, mert ilyenkor a szervezet jobban és gyorsabban reagál rájuk.

7.) Fontos, hogy a pihenés és a mozgás normális ritmusát betartsuk. Minden túlzás ártalmas: nem szabad a teljes inaktivitásnak sem átengedni magunkat, de a túl hosszú gyaloglás is árthat. A koplalás ideje alatt nélkülözhetetlen a jól kiegyensúlyozott program.

+1.) Fő az óvatosság, a körültekintés és a tudatosság. Lehetőleg ne kínozzuk feleslegesen szervezetünket se!

1462
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]