Gondolatok az ételtársítás fontosságáról

1352
HOZZÁSZÓLÁS:

A rossz ételkombináció által okozott emésztési zavarok közé tartozik:

  • az elégtelen tápanyag-felszívódás,
  • a fokozott bélgázképződés,
  • a hasfájás,
  • vagy a puffadás.

Amennyiben az ilyen étkezési gyakorlat sokáig fennáll, degeneratív állapotot idézhet elő!

Az ételkombináció a legtöbb sikeres táplálkozási alapelvvel együtt ahhoz a meghatározó élettani tételhez igazodik, hogy a táplálék helyes és teljes felszívódása az emésztőenzimek működésének a következménye.

A különböző táplálékfajtáknak (még az azonos csoportba tartozó ételeknek, például két gabonafélének is) egyedi, saját enzimre van szükségük. Amikor egy étkezésen belül több hozzávalót fogyasztunk, szervezetünk összezavarodik, és képtelen egyszerre előállítani valamennyi szükséges enzimet.

Ilyenkor is lezajlik az emésztés, csakhogy részben bakteriális tevékenység útján, ami minden esetben erjedést okoz annak valamennyi említett problémájával együtt.

Amikor az ételben lévő fehérje emésztését enzimek végzik, aminosav szabadul fel, amely karbantartja és táplálja a testet!

A bakteriális emésztés során ugyancsak hozzáférhetővé válnak az aminosavak, ám mérgező melléktermék, ptomain és leukomain is termelődik. A keményítő bakteriális erjedése ugyancsak mérgező anyagokat – alkoholt, ecetsavat, tejsavat, szén-dioxidot – hoz létre. Az egészséges enzimes emésztés csak egyszerű cukorrá alakítja a keményítőt. Az erjedéses emésztést azonban ne tévesszük össze azzal a sokkal egészségesebb, ellenőrzött erjedéssel, amelyet a kovászos ételeknél, a savanyú káposztánál, a miszónál stb. alkalmaznak.

Egyes emberek jól tűrnek bizonyos ételkombinációkat, mások nem!

Betegség, válságos időszak alkalmával kötelező lenne betartani a szokásosnál szigorúbb ételtársítás szabályait. Amikor valaki gabona-zöldség étrendet tart, de a várt hatás elmarad, minden esetben a helytelen ételtársítás a ludas.

Akkor is táplálkozzunk egyszerűen, amikor egészségesek vagyunk – mert így megőrizhetjük életerőnket! A néhány alapanyagból álló étrend tápértéke nem alacsony, mert minden étkezéskor mást eszünk, mint előzőleg.

A legegészségesebb emberek némelyike nagyon egyszerűen táplálkozik, akárcsak sok gyerek, aki még hallgat az ösztöneire. A beteg ember ösztönei megerősödnek – ezért úgy gyógyíthatjuk meg, ha kiderítjük, mit kíván (általában a legegyszerűbb dolgokat). Az emberek többsége jobban lesz, ha toleranciaképességének felderítése után a neki való elemeket választja a táplálkozási minták közül!

1352
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]