Elmélkedés az ideális fogyókúráról (…)

1038
HOZZÁSZÓLÁS:

(…) Bármit is ígérnek valamely diéta eredményességéről, azt mindig szkeptikusan kell fogadni. Az ezerféle diétából ugyanis legfeljebb néhány olyan van, amellyel komoly eredményt lehet elérni. 

Sajnos igen sokan hagyják figyelmen kívül, hogy a legtöbb diéta, különösen pedig a “csoda- és villámdiéták”, durván beavatkoznak az anyagcserébe. A hosszú éveket, melyek során kilóinkat összeszedtük, nem lehet pár hét alatt semmissé tenni. Ráadásul szervezetünk ezalatt hozzászokott a túl sok zsírhoz, úgyszólván beépítette azt a “normális forgalomba”.

Ha tehát fogyni akarunk, nem ajánlatos, hogy belevessük magunkat a kiegyensúlyozatlan, gyakran tápanyagban szegény táplálkozást jelentő diétákba. Hathatósabb, ha lassan, ámde tartósan átalakítjuk étkezési szokásainkat.

Ehhez önvizsgálat is tartozik: A következő kérdésekre adott esetleges igenlő válasz sok mindenre rávilágíthat… ‘Szoktam-e tévézés, újságolvasás, munka közben enni?’ vagy például ‘Eszem-e olykor akkor is, ha nem vagyok éhes, kellemetlen események vagy érzések hatására?’.

Amikor eszünk, akkor falatozzunk nyugodtan, ámde tudatosan. Szokás mondani, hogy “akkor vessünk véget az evésnek, amikor még éppen nem laktunk jól”, ezen a ponton legyünk határozottak, és ne gondoljunk közben arra, mikor ehetünk legközelebb. Ezzel már meg is tettük az első lépéseket a természetes fogyás felé

Az ideális súlyt korábban úgy számították ki, hogy az ún. normál súlyból (testmagasság mínusz 100 cm) vontak le 10 százalékot férfiaknál, 15-öt nőknél. Manapság már eltérünk ettől a merev számítástól, és inkább az “OKÉ-súlyról” beszélhetünk.
E szerint az 
alakunk akkor ideális, ha egészségesnek, teljesítőképesnek és lelkileg stabilnak érezzük magunkat a bőrünkben. Gondoljunk csak bele, nem lehetséges, hogy éppen “OKÉ súlyban” vagyunk, még ha ez el is tér kissé az“ideálistól”?! – Mindkettő előnyös lehet, pusztán nézőpont kérdése. (…)

1038
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]