Ezt jelentené az evés öröme fogyókúra alatt?

1238
HOZZÁSZÓLÁS:

Fogyókúra alatt is meg kell őriznünk az evés örömét! Senkinek sem kell gyászosan gondolnia a karácsonfogyas-zsiregetes-fogyokura-25yra, és a vele egybekötött bőséges eszem-iszomra. Még akkor is igaz ez, ha egy hétvégére három meghívást kapunk – örüljünk!

Sok jó indok van arra, hogy miért együnk: A egyik ilyen, hogy az evés összejövetelt és kikapcsolódást jelent, örömet, felfrissülést, és egy vágy beteljesülését hozza magával.

Nagyon fontos a társasági vonatkozása: lelkünk felszabadul, ha barátokkal találkozunk, és együtt élvezzük az étkezés örömeit, akár otthon főzünk valami finomat, akár a valahol máshol kapunk be egy kis harapnivalót, vagy egy elegáns étteremben fogyasztjuk el a szakács remekműveit. Az evés nem csupán testi funkcióink fenntartását szolgálja, kis túlzással, maga az élet élvezete, amiről nem szabad lemondanunk.

Nem annak puszta tényén van a hangsúly, hogy eszünk, hanem azon, hogy mit és mennyit eszünk! Ha pl. egy hétvégén bőségesen, évezettel belakmározunk, az éppenséggel megbocsátható. De azután tovább enni, már vétek lehet:  Ne feledjük! A bűntudat kínoz, szorít a nadrág, és a mérleg is többet mutat egy kilóval.

Valahol itt érkezik el az a pillanat, hogy testünk tehermentesítésre szorul, a felszedett kilóktól lehetőleg meg kell szabadulni. Ne sajnáljunk egy lélegzetvételnyi pihenőt kimerült emésztőrendszerünktől! Csökkentsük a kalóriabevitelt, és határozzuk el, hogy mostantól kezdve ésszerűbben táplálkozunk. Mert ahogy egy túlterhelt hivatalnok íróasztalán feltornyosulnak az elintézetlen ügyiratok, úgy halmozódnak emésztőszerveinkben is az egészségtelen táplálékmaradványok, az úgynevezett salakanyagok.

1238
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]