Tudja meg hogyan csoportosítják az adalékanyagokat

853
HOZZÁSZÓLÁS:

Az élelmiszerekhez adott anyagokat 8 fő csoportba sorolják:

  • élelmiszer-színezékek,
  • tartósítószerek (gátolják a káros mikroorganizmusok szaporodását),
  • antioxidánsok (lassítják az oxidációs folyamatokat),
  • állományjavító és –módosító anyagok (emulgeálók, zselésítők, habképzők, térfogatnövelők, stabilizátorok, sűrítő anyagok stb.),
  • savanyúságot szabályozó anyagok,
  • édesítőszerek,
  • ízfokozók, ízmódosítók,
  • egyéb, máshová nem sorolható segéd- és kiegészítő anyagok (csomósodásgátlók, fényezőanyagok, csomagoló- és hajtógázok, lisztkezelők, enzimek stb.).

Az élelmiszer-adalékok veszélyeivel foglalkozó tanulmányok sora igen terjedelmes! Pl. a brit élelmiszer-biztonsági hivatal (Food Standards Agency) megbízásából a southamptoni egyetem tudósai egyes színezékek (El 10, El 12, E124) és a hiperaktivitás összefüggéseinek eredtek a nyomába.

853
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]