Így fogyjon okosan és egészségesen! – Alapvető fogyókúrás hibák kivédése

1126
HOZZÁSZÓLÁS:

A legtöbb kúraszerűen végzett diéta valahol hibádzik, sőt, akár veszélyeket is rejthetnek magukban. Léteznek olyan fogyókúrák. amelyek egész ételtípusokat tesznek tiltólistára, és például szigorúan tiltják a szénhidrát fogyasztását, vagy éppen nem engedélyezik a zsír használatát.

Vannak olyan módszerek, amelyek túl sok fehérjét iktatnak a menübe. Ez működhet sportolóknál, atlétáknál, fitneszversenyzőknél – bár nekik is szükségük

fogyokura

van valamennyi szénhidrátra – de egy átlagember esetében igen káros is lehet.

Tilos az éhezés!

Az biztos, hogy a fogyókúrák nagy része bizonyos ételek fogyasztását ellenzi vagy minimalizálja. Ezekkel a módszerekkel leginkább az a probléma, hogy amint tilos egy étel vagy ételcsoport fogyasztása, máris éhezni fog rá a szervezet.  Ráadásul, ha bármilyen ételcsoportból kevesebbet fogyasztunk a szükségesnél, akkor könnyen hiánybetegségek léphetnek fel.

Másik nagy veszélyük a túl szigorú kúráknak, hogy súlyos falásrohamokat idézhetnek elő. A kiéhezett szervezet ugyanis egy idő után feladja a harcot és bármire képes azért, hogy megszerezze ami jár neki. Ilyenkor fordul elő, hogy pillanatok alatt túl nagy mennyiségű, többnyire tiltólistás ételt tömünk magunkba.

Szintén probléma lehet, hogy amikor elérjük a célsúlyt és a szigorú diéta véget ér, akkor enyhítünk az étrenden, ám az addigra kiéhezett és kizsigerelt szervezet már minden plusz bevitt kalóriát villámgyorsan elraktároz – természetesen zsír formájában. Vagyis azonnal elkezdődik a leadott kilók visszakúszása. 

Komplex étkezések 

Fogyókúrázni persze lehet, csak ésszel kell nekiállni, mert különben akár fordítva is elsülhet a dolog, és több felesleges kiló lesz rajtunk, mint a diétát megelőzően. Ráadásul az egészségünk is megsínyli, ha nem megfelelő módszerrel és tempóban próbálunk megszabadulnia súlyfeleslegtől.

A testnek és a szervezetnek egyaránt szüksége van fehérjére, szénhidrátra és zsírra, finomított cukorra viszont nincs. Éppen ezért minden tápanyagból el kell fogyasztani az alapvetően szükséges mennyiséget. az éhezést pedig okvetlenül kerülni kell!

1126
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Kapcsolódók |

Hasonló cikkek, témák
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]