Mozogjon Ön is a méregtelenítés elősegítése érdekében!

1694
HOZZÁSZÓLÁS:

A legtöbb ember úgy véli, a testgyakorlatok csupán izmaink erősítését és a fölösleges kilóktól való megszabadulást szolgálják.

Pedig a mozgással erősíthetjük szervezetünk detoxikáló rendszerét, és fokozhatjuk a méreganyagok kiürülését is.salaktalanitas-meregtelenites-01

Célszerű a gyakorlatokat két típusra osztani: az oxigénigényes mozgásokra (futás, úszás) és a keleti módszerekre (jóga, tajcsi).

Most az elsőt vizsgáljuk meg közelebbről.

Oxigénigényes gyakorlatok

A rendszeres testmozgás egészségünk legfontosabb biztosítéka. Erősíti a szívet és a tüdőt, segíti a csontfejlődést, illetve fiatalon tartja a csontokat, javítja az immunrendszert, könnyebbé teszi az elalvást – egész életünket meghosszabbítja.

Az oxigénigényes mozgások a következő módon stimulálják szervezetünk detoxikáló folyamatait:

  • Növelik a veríték termelését. Pihenő állapotban csupán 0,003 liter folyadékot veszítünk izzadással, de már egy óra testgyakorlással is egy literre növelhető ez a mennyiség. A veríték 99 százaléka víz, a maradék 1 százalék ásványokat és méreganyagokat tartalmaz. Tehát minél többet mozgunk, annál több potenciális mérgező anyagot izzadunk ki.
  • Felgyorsítják a légzést. Mozgás közben izmaink toxikus melléktermékeket – például szén-dioxidot és tejsavat – állítanak elő. Amint a szervezet érzékeli ezek jelenlétét, az agy légzésszabályozásért felelős része azonnal működésbe lép, hogy eltávolítsa őket. Ezután a tüdőben termelődött egyéb mérgek kerülnek sorra.
  • Serkentik a bélműködést. Sportolás közben a bélbe került anyagok áthaladási ideje 60 százalékkal csökken. A jelenség pontos okát senki nem tudja, de mindenesetre jó hír a méregtelenítésre nézve.
  • Segítik a zsírok biztonságos lebontását.

Ha több kalóriát égetünk el, mint amennyit felveszünk, a zsírok is energiaforrássá válnak. Hirtelen lebomlásuk azonban a lezuhant tápanyagszint miatt könnyen vezethet a toxinok robbanásszerű beáramlásához a szervezetbe.

Moderált mennyiségű és intenzitású gyakorlatok végzésével a zsírbontás lelassul, a méreganyagok felszabadulása is fokozatosan zajlik.

  • Serkentik a nyirokrendszert. A nyirokrendszer nem rendelkezik saját pumpával, ezeket a testnedveket az izmok összehúzódása áramoltatja, préseli át a szervezeten. A gyakorlatok természetesen nagyban hozzájárulnak ehhez a folyamathoz.

Csak szépen, fokozatosan

A fent említett tényezők nagyon megnövelik méregtelenítő rendszerünk hatékonyságát. Mielőtt azonban belevágunk, nem árt emlékeznünk: bármit teszünk is méregtelenítésünk érdekében, szem előtt kell tartanunk a fokozatosság elvét.

Kutatások mutatták ki, hogy mozgás közben is szabadgyökök keletkeznek testünkben. A túlságosan erőteljes vagy szélsőségesen hosszú ideig tartó igénybevétel mellett nemkívánatos módon túlterhelhetjük detoxikáló rendszerünket is.

Leghasznosabb, ha 30-90 percig tartó könnyed vagy közepesen erős gyakorlatokat végzünk, heti 3-5 alkalommal.

Ha úgy szeretnénk emelni testünk fizikai terhelését, hogy közben a méregtelenítést ne érje kár, lényegesen több méregtelenítő ételt kell beillesztenünk étrendünkbe, elsősorban gyümölcsöt és zöldséget, ezáltal kiváló multivitamin-kiegészítéshez is juthatunk.

1694
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
1
  1. 2017.09.28.

    […] Aki esetleg nem tudná, az emberi test méregtelenítését nagyban elősegíti a testmozgás. AMennyiben érdeklődik a témában, KATTINTSON IDE! >>> […]

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]